Aftonbladet 2006-10-24

Prison break-stjärnan Wentworth Miller i stor exklusiv intervju
CANNES

"Prison break" har blivit en tittarsuccé världen över. För Wentworth Miller som gjort över 500 provfilmningar betyder huvudrollen allt.

- Det är det största som någonsin hänt mig, säger han till Aftonbladet.

I en familj där mamma, pappa och båda systrarna är advokater såg man inte med blida ögon på Wentworth Millers skådespelardrömmar. Efter studierna vid Princeton University flyttade han till Los Angeles för att söka lyckan.

Reaktionen lät inte vänta på sig.

-Mina föräldrar blev förskräckta. De undrade varför de hade spenderat så mycket pengar på mig och min tjusiga engelskexamen som jag ändå inte fick någon användning av, säger Wentworth Miller när Aftonbladet som enda svenska tidning träffar honom i Cannes.

Är envis

När han vid 34-års ålder äntligen slår igenom gör han det ironiskt nog på andra sidan lagen - som fången Michael Scofield i tv-serien "Prison break". Där spelar han lillebror till en dödsdömd mördare (Dominic Purcell).

Övertygad om sin brors oskuld planerar han den perfekta fritagningen.

Michael Scofields målmedvetenhet ligger inte långt ifrån Wentworths egen.

-Innan "Prison break" gick jag på över 500 provfilmningar och fick bara 12 roller. Så jag har hört "no" många gånger.

-Den envishet som Michael Scofield har, hans disciplin och respekt för detaljer är saker som jag själv har lärt mig i livet.

Från att ha varit nästan okänd möter han nu igenkännande blickar överallt i världen. Att livet har förändrats är ingenting Wentworth skäms över att erkänna.

-"Prison break" är det största som någonsin hänt mig och min karriär. Det har varit en fantastisk grej som har öppnat många dörrar.

-Nu är mina föräldrar belåtna. Även om jag inte är läkare så skulle jag kunna spela en, säger han och ler.

Ingen julskiva

Trots att tiden i college var närmast tvångsmässig ser inte Wentworth studierna som bortkastade. För att få utlopp för sin kreativitet tog han sånglektioner.

-Jag var med i en a cappella-grupp som turnerade i Europa sex veckor varje sommar, säger han och tillägger kvickt när han ser min roade blick:

-Nej, det blir ingen sång. Det har gått för många år, för många cigaretter. Och jag har inga planer på att spela in en julskiva, säger Wentworth innan han brister ut i skratt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0